Založ si blog

Milovanie – nežná poézia tela I.

Intímny život, tak veľmi dôležitá súčasť nášho plnohodnotného života.

Pre niekoho je intímny život je pudovou, sexuálnou stránkou života, pre iného

je to zase najkrajšia súčasť hlbokého vzťahu, kedy si dve zamilované duše odovzdajú lásku milostnou formou.

Sex a milovanie sú dve veľmi rozličné pojmy, ktoré sa zvyknú mýliť. Sú to tak dve rozličné ponímania milostného aktu.

Ak niekto intímny život berie  len ako sexuálnu, čiže pudovú časť, vystihuje to síce jeho spôsob života, ale hlavne taký človek o veľmi veľa v živote prichádza. Prichádza o duševné naplnenie krásy milovania.

Existujú duchovní ľudia, východná kultúra je týmto známa, že človek je tak vysoko duchovne vyvinutým že nepotrebuje sexuálny život. Jeho duša je posiata láskou k vyšším hodnotám. K týmto, ale človek neprichádza hneď, ale sú to dlhé roky vnímania a cvičenia svojej mysle. Osobne si myslím, že v takomto prípade človek vydrží aj bez pudovej, sexuálnej časti vo svojom živote. Promiskuitný život je život plytký a človeku okrem duševnej samoty hrozia aj choroby.

K duševnej láske vždy patrila a aj vždy bude patriť láska telesná. Zamilovaný človek túži po bozkoch, po dotykoch, po milostnom spojení, o predávaní si vzájomného tepla, po všetkom čo by oboch urobilo šťastnejšími a ich vzťah napĺňalo až po okraj. Milované a zamilované duše žiaria šťastím, pokojom, ale aj silnou vášňou a túžbou. Ak som zamilovaný túžim vyjadriť svoje pocity v telesnej láske, v dotykoch, bozkoch, už v očiach je vidieť túžba človeka po tom druhom. Myslím si, že milovanie s milovaným človekom je jeden z najkrajších okamžikov života. Milovanie je aj dlhá a krásna predohra, keď sa môžeme dotýkať milovanej osoby, alebo prijímame dotyky od milovanej osoby. Bozkávať každý jeden kúsok tela, obdarovávať sa vzájomným teplom, vzájomnou rozkošou, každý dotyk znamená aj prežiť slasť v tom najhlbšom okamžiku života, kedy sa čas zastaví, človek nevníma ani len vlastný dych, len cíti a preciťuje jedinečne krásne a úchvatné okamžiky lásky. Čas i pozemské hodnoty prestávajú byť vtedy podstatné. Jediné na čom záleží je láska. Tá jediná a pravá hodnota života. Láska v jej najsilnejších okamžikoch, láske v jej chvíľach, kedy aj nebo je blízko a zem je príliš vzdialená, aby sme sa jej dotýkali, jediný dotyk, ktorý je podstatným, je dotyk milovania, dotyk milovanosti, splynutia v okamžiku lásky a jej všetkých darov. Je tak krásne zaspávať v náručí a budiť sa v náručí milovanej osoby.

Milovanie a rozkoš sme dostali darom. Dotyky, bozkávanie, hladenie, všetko čo patrí k milovaniu, to všetko znásobuje krásu milostného života. Milostný život nie je len telesný, ale aj duševný. Milovať sa dá tisícimi spôsobmi. Každý jeden z nich je dôležitý a obohacuje životy nielen tých čo obdarúvavajú, ale aj obdarovaných. Každého však iným, jedinečným spôsobom.

Tak krásny a čistý cit ako láska. Láska a milovanie sú jedným z najúchvatnejším a rozhodne aj najzmyselnejších darov aké sme dostali na ceste po živote. K naplneniu lásky duševnej patrí aj fyzická láska. Je to prirodzené, že ak milujeme srdcom, túžime milovať aj telom. Milovanie by si mali ľudia užívať a nie brať ako akt z povinnosti. Je krásna oddať sa svojmu partnerovi, užívať si jeho bozky, dotyky, objatia, pohladenie, užívať si túžobné pohľady do očí… Je toľko krásnych vecí, ktoré sú môžu ľudia navzájom dať….. Stačí len otvoriť srdce a myseľ a ostatné už príde samo.

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 391217x
Priemerná čítanosť článkov: 3557x

Autor blogu