60 krát za minútu . ..

30. decembra 2015, Eddie W. Nicholas, Ľudský život

60 krát za minútu,3600 krát za hodinu,86400 krát za 1 deň,604800 krát za 1 kalendárny týždeň,31.536.000 za kalendárny rok. Prepočítajte si to, koľko dní a rokov ste práve teraz na svete.Znie to až neuveriteľne, že taká malá vecička ako je ľudské srdce, dokáže toho tak veľa, dokáže prepumpovať, aby utiahnuť a zásobovať organizmus, všetkým tým, čo potrebuje.Človek a vlastne každý z nás si to ani neuvedomuje, čo v sebe má, koľko energie zo seba srdce vydáva, len aby udržal ten veľký kolos, ako je ľudské telo pohromade, nažive a v pohybe. Koľko litrov krvi prepumpovať, aby sa živiny, ktoré krv prenáša, dostali všade tam, kde ich telo a organizmus potrebuje.
Je to súčasťou jeho práce a funkcie. A my si to ani neuvedomíme. To čo sa deje okolo nás v pravidelnosti, kyslík, svetlo, tma, slnko, dážď, vietor, domov a aj láska, naši blízky ľudia aj toto sem patrí. Všetko toto patrí k každodennej súčasti našich životov. Je to smutné, keď si uvedomujeme, až keď niečo z toho strácame, ako je to pre nás potrebné a nevyhnutné pre naše fyzické a duševné zdravie.
Čas sa už nikdy nedá vrátiť späť. Za každú chybu v živote sa dá veľmi draho zaplatiť. Môžete mať všetko na svete, ale keď nemáte zdravie, nemáte vôbec nič. Od toho sa všetko odvíja.Toto nie je o tom, aby sme niekoho život súdili, ale aby sme aspoň niekoľko z nich zachránili a pomohli. Stačí tak málo urobiť pre seba, svoje telo a svoju myseľ a urobí to tak veľa. Telo sa dokáže s veľa vecami vysporiadať, ale musíme mu pomáhať a nie zbytočne priťažovať.Vždy sa dá urobiť hrubá čiara a začať.. Ale treba tú čiaru urobiť. Nebáť sa. Žijeme len raz, tak prečo neprežiť život naplno, s láskou a s úsmevom. Ten kto nič neurobí nemôže čakať pozitívnu odozvu.

 

Eddie W. Nicholas