Založ si blog

Rodná hruda – Óda pre Slovensko 1. časť

RODNÁ HRUDA
(Óda pre Slovensko 1.časť)
Slovensko, rodná hruda, rodná zem, posiata potom a krvou našich predkov. Z jej srdca vyšli tradície a rovnako aj každý nový život vychádza z nej. Pieseň zrodenia života v duchu tradícií nám dáva nádej na lepšiu budúcnosť. V žilách nám koluje krv Slovenská. Je to krv plná hrdosti, plná silných zmyslov. Každá kvapka, ktorá sa dotkne srdca je plná lásky, plná skutočných hlbokých hodnôt a dobrosrdečnosti.
To sme my Slovania tým známi, že v sebe nosíme veľa ľudskosti a dobra. Sme národ Dobrákov. A ja som na tento národ veľmi hrdý. Že má v sebe túto lásku a túto mentalitu. Lebo to sme MY.
Každá kvapka krvi v sebe nosí odkaz, múdrosť našich predkov, našich starých, prastarých rodičov. Milovať a doslova sa rozdať pre lásku, pre vieru, pre skutočné hodnoty života. Tak nás učili už od malička. Milovať a zároveň preukázať aj city, slabosti a pokoru. Nehanbiť sa za svoje pocity, za svoju lásku, za svoje emócie.
Byť hrdý na našu zem po ktorej kráčame a po ktorej kráčali
minulé generácie. Tie generácie, ktoré vybudovali túto krajinu, tie generácie, ktoré bojovali za našu slobodu, tie generácie, ktoré boli utláčané a nevzdali sa. Bojovali, trpeli, ale nikdy sa nevzdali. Vlastenectvo má byť súčasťou našich životov a hrdo sa hlásiť k odkazu našich predkov, buditeľov. Zmysel život je byť šťastný s láskou. Je veľa podôb lásky, je ich ako hviezd na nebi. Treba si len jednu vybrať. Láska k vlasti je jedna z nich.
A preto miluj svoju krajinu ako svoju rodinu, sú v nej, pot, spomienky a tradície navždy hlboko do srdca zapísané duchom čistým Slovanským perom. Miluj zem, po ktorej kráčaš, je to zem, ktorú vybudovali tvoji predkovia, zem , pre ktorú bojovali tvoji starí otcovia. Je to zem, pre ktorú zahynulo milióny ľudí, aby si sa mohol slobodne pohybovať a slobodne žiť.
Váž si to, čo ťa robí dobrým človekom.,
Váž si strom, ktorý ti dáva kyslík,
Váž si prírodu, ktorá ti dáva život,
Váž si predkov, vďaka ktorým môžeš žiť,
Váž si vodu, vďaka nej sa vždy môžeš ovlažiť,
Váž si lúky, pasienky a či len trávu, vďaka nim pocítiš vôňu života,
Váž si ženu, vďaka nej pochopíš zmysel lásky a života,
Váž si zvieratá, oni sú symbolom slobody a aj dobra,
Váž si starých ľudí, vďaka nim môžeš dostať múdrosť ich života,
Váž si zem, po ktorej kráčaš, ona bola zrodený z potu a krvi predkov,
Váž si históriu, ona ťa naučí lepšej budúcnosti.
v Bratislave 15.9.2021

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 393468x
Priemerná čítanosť článkov: 3577x

Autor blogu