Hirošima 6. 8. 1945 a Nagasaki 9. 8. 1945

8. augusta 2022, Eddie W. Nicholas, História vs politika
HIROŠIMA 6.8.1945 a NAGASAKI 9.8.1945
V týchto dňoch si pripomíname 77. výročie zhodenia atómových bômb na Hirošimu a Nagasaki.
Vojská USA zhodili atómovú bombu na civilné obyvateľstvo, nie na vojenské objekty. Dodnes nevieme presný počet obetí. Prvý deň zahynulo približne 120.000 ľudí. Do 4 mesiacoch to bolo už 240.000 ľudí. A neskôr sa následky z ožiarenia, spálenia, rakoviny sa odhaduje počet obetí na 500.000 ľudí!!!!
Následky sú viditeľné a ľudia ich doteraz pociťujú. Rakovina, choroby z ožiarenia, dedičné choroby z ožiarenia, neplodnosť, zničené rodiny…atď, atď.
Nikde v médiách o tejto udalosti sa nespomína. Ktovie prečo. Totalita, diktatúra, cenzúra? Alebo všetko to v jednom? Odpoveď si dajte sami.
Ti, ktorí zhodili atómovú bombu, ti, čo vyvraždili indiánov ako pôvodných obyvateľov, budú iných moralizovať? Doteraz USA po 2.svetovej vojne napadli 10-tky krajín, zabili milióny ľudí, zničili milióny rodín, milióny ľudí ostali bez domova. A to kvôli čomu? Kvôli potrebe vlastniť, ničiť a ovládať. Agresivita a amorálnosť je blízka vojnovým zločincom. A kedy budú odsúdení za tieto vojnové zločiny?
Chceli vidieť následky atómovej bomby tak ju zhodili na mesto plné civilistov. Nie na vojenský objekt. Ale na mesto, kde dovtedy žili ľudia.
Ako spieval Karel Kryl „Na rohu ulice vrah o morálce káže.“
Ďakujem, že ste si to prečítali.
Prajem pekný deň.