Založ si blog

60 x za minútu – 2. časť – Chrípka, alebo Aké sú následky nevyležanej chrípky

Pred nedávnom som uverejnil článok, ktorý som nazval „60 x za minútu“ Tento článok bol venovaný, už podľa názvu je to čitateľné, nášmu srdcu. Prvý popud k napísaniu vznikol na základe toho, čo dokáže chrípka s človekom narobiť. Prosím prečítajte si tento krátky článok, nájdite si pár minút svojho vzácneho času. Verím, že niekomu určite pomôže. Ďakujem.
Je január a to znamená, že prichádza chrípkové obdobie. Nie každý pozná možné komplikácie nevyliečenej chrípky. Každý rok sa s ňou potýkame a je veľká škoda, alebo či je to zámer, že neexistuje žiadna osveta. Niekto si povie, že chrípka je bežné ochorenie a že sa to nedá porovnať s inými chrípkami, napr.vtáčou, ale je to veľmi naivné si to myslieť, že nič nespôsobuje. Chrípka je práveže sama o sebe veľmi zákerná choroba a každý rok zabije na Slovensku niekoľko desiatok ľudí. Pri rozhovore s jednou kardiologičkou mi povedala, že čím ďalej tým viac je prípadov zápalov srdcového svalu. Stres v živote, v práci, strach, že príjde človek o prácu ho donúti vstať z postele a aj v desivom stave ísť robiť. Stále častejšie to postihuje mladšiu generáciu 30-nikov.
Sám som sa stretol osobne s prípadmi, ktoré nevyležaná chrípka spôsobila a neboli to žiadne maličkosti. Západ srdcového svalu, zápal osrdcovníka, hluchota, obrna a ochrnutie. S týmito ľuďmi som sa aj osobne rozprával a všetky rozhovory viedli len k jednému a to, že si každý želal vrátiť späť čas a byť opäť zdravý, tak ako predtým, pretože po tomto všetkom už život nikdy nebude život taký ako predtým. Každý z nich mal svoj príbeh, úver, strach o prácu a každý z nich si myslel, že jemu sa to stať nemôže. A pritom stačilo tak málo. Vyležať a nenamáhať sa, nech telo môže samo bojovať s vírusom. Čím viac je človek vyčerpaný a má veľa stresu, o to viac je jeho organizmus oslabený a náchylný k chorobám. Práca sa dá nahradiť, splátku úveru sa tiež dá preložiť, ale život, čas a zdravie sa už nikdy viac nevrátia a nedajú sa ani nahradiť.
Nechcem týmto povedať, aby ste sa vzdali svojich snov a ideálov, ale aby ste chorobu len vyležali a dávali na seba pozor.
Eddie W. Nicholas

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 391341x
Priemerná čítanosť článkov: 3558x

Autor blogu