Založ si blog

VOĽBY – AKÉ JE DOLEŽITÉ ÍSŤ VOLIŤ, KAŽDÝ HLAS JE DOLEŽITÝ alebo ZLO SA SAMO NEPORAZÍ

Niektorí z nás sa pred každými voľbami pýtajú, či ísť voliť a či nie. Nechutenstvo z politickej situácie, smerovanie krajiny do záhuby, nefungujúce právo, korupcia až šialených rozmerov a nikto nebol doteraz odsúdený. Veď komu by sa aj chcelo. Správy plné násilia, trestných činov, bolestivých situácií.

Viem to sám na sebe aké je ťažké presvedčiť ľudí aby išli voliť. Frustrácia a vôbec nechuť stále niečo dookola riešiť, pretože vždy sa nájde nejaká „sviňa“, ktorá chce len niečo rozpútať. Každá doba nám ukladá výzvy a my musíme vtedy konať a riešiť. A momentálne sme na veľkom rázcestí. Nečinnosťou sa zlo samo neporazí, nečinnosť ju len podporuje.

Každý z nás má veľkú moc, samotný človek je ten najsilnejší článok v reťazi spoločnosti. Ale len tí, ktorí chcú niečo zlikvidovať, tvrdia pravý opak, pretože panuje sa ľahšie, keď sa národ rozdrobí. Treba ísť voliť, pretože je to naša morálna, ľudská povinnosť. Voľby by mali byť dané zákonom. Voliť nie je len právom člena spoločnosti, ale malo by to byť aj zákonom jeho vlastným. Hrdo sa hlásiť a hrdo dať svoj hlas. Netreba riešiť to, čo si kto bude o kom myslieť, netreba riešiť to, koho po ceste stretneme, ale to, kto bude za nás pracovať, na koho pôjdu naše dane, kto bude za nás zodpovedný a na koho sa vždy môžeme obrátiť. Ja viem, trošku ilúzia, ale je len na nás, občanoch, ako k tomu pristúpime. Či pôjdeme cestou nečinnosti, alebo ako hrdý občan Slovenska pôjdem k voľbám.

Zlo bude vždy len zlom, nech ho akokoľvek inak v mysli nazveme. Neexistuje menšie či väčšie zlo. To má veľa podôb, ale len jedno meno. ZLO. Tváriť sa, že to zlo sa ma netýka, je naivnou hlúposťou, pretože to ZLO človeka vždy dobehne.

Keď vidím dejúcu sa neprávosť a nič s tým neurobím, príde čas, kedy tá istá neprávosť vojde aj pred moje dvere, ale už nebude klopať, ale vtrhne dnu, pretože som ju nezastavil, keď som ju mal možnosť zastaviť. Vtedy, ale už môže byť príliš neskoro, aby sa s tým dalo niečo bezbolestne urobiť.

Ak sa človek začína báť pozrieť pravde do očí, nikdy nezvíťazí nad zlom a nikdy nepozná pocit skutočnej duševnej slobody.

Každý jeden hlas je dôležitý milí priatelia. Každý jeden hlas pre naše milované Slovensko. Nikto za nás nič neurobí. Jediný, kto môže život zmeniť sme my.

Za seba, za rodinu, za deti, za vlasť, za lásku, za hrdosť a tradície, za Slovensko…proste za nás, Slovákov a všetkých Slovanov. V hrudi nám bije Slovanské srdce a žilách koluje Slovanská krv.

A nezabudnite, že:

Líška mení srsť, nie zvyky. Vulpes pilum mutat, non mores.

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 391343x
Priemerná čítanosť článkov: 3558x

Autor blogu