Založ si blog

V ŽILÁCH NAM TEČIE HRDÁ SLOVANSKÁ KRV PLNÁ LÁSKY A MÚDROSTI NAŠICH PREDKOV alebo LÁSKA K RODNEJ ZEMI JE ROVNAKO DOLEŽITÁ AKO LÁSKA K ĽUĎOM

Stáročia putujúca múdrosť predávaná z pokolenia na pokolenie, strom života s pevnými koreňmi, lúka posiata krásou ľudskosti, mäkkosť až zamatová krása rodného jazyka, polia, lesy, Tatry, Dunaj i Váh. Pôda plná života dávajúca svoj vlastný život ďalším. Sme národ plný umeleckej a duchovnej kultúry. To všetko sme my. Slováci a Slovania. To, čo máme je naše, spojené s našim vnútrom, naša krv, naše srdce. To všetko si nosíme už po stáročia v sebe. Láska k rodnej krajine je jedna z mnohých lások, ktoré máme v sebe a je rovnako dôležitá ako láska k ľuďom, k rodine, k prírode, zvieratám. Pošliapať hodnoty rodnej krajiny znamená pošliapať hodnoty rodiny.

Svet potrebuje milujúcich ľudí. O to viac v tejto chorej, povrchnej dobe. Ľudí, ktorí cítia a neriešia malichernosti, ale neboja sa otvoriť svoje vnútro. A svojím vnútorným bohatstvom okoreniť a aj zohriať chladné vody tohto sveta.

Slovania sú národ hrdý a milujúci, národ s krásnym srdcom a hlbokou dušou. Slováci, Česi, Rusi sú týmto doslova známy. Som narodený v Československu a vždy budú Čechy mojím domovom a rodnou hrudou. Slovensko a Čechy, krajiny, ktoré patria k sebe nielen blízkosťou jazyka, ale aj cítením, ktoré v sebe všetci máme. Kráľovstvo České plné krásnych a dobrých ľudí s hrdou kráľovskou krvou a veľkým srdcom. Keď som cestoval a spoznal som Slovákov, Čechov alebo Rusov, vždy boli dobrosrdeční, pohostinní, otvorení. Proste národy Dobrákov. Národy krásne svojou ľudskosťou, veľkým srdcom a pokorou. Baľšaja Rus. Nepoznám Rusa, ktorý by nebol dobrosrdečný, ktorý by nemiloval svoju krajinu, ktorý by neprejavoval ľudskosť. A v tomto je krása národa krása ľudí. A som vďačný za každého ruského priateľa, ktorého mám. Sú mi inšpiráciou a dávajú vieru.

Vždy som obdivoval na ľuďoch, keď dokážu nezištne prejaviť ľudskosť. Základné prejavy ako pozdraviť, požiadať, poďakovať. Sú to slová, ktorými môžete ľuďom k lepšiemu zmeniť deň. Prejaviť ľudskosť nie je slabosťou, ale ukáže veľkosť človeka. Pokora nie je o tom padnúť na zem, skloniť hlavu, chrbát. Byť znamená byť pokorný, mať otvorené srdce, mať dušu, pochopenie, hrdosť a úctu. Byť pokorným znamená aj ukázať v sebe ľudskosť a hodnoty.

Prečo je dôležité prejavovať lásku k rodnej zemi? Je to zem našich rodičov, starých rodičov, všetkých našich predkov. Len vďaka nim sme tu a len vďaka nim máme to všetko, čo je v nás. Všetky dary, ktoré v sebe skrývame, krv ktorá nám zurčí v žilách, dušu Slovanskú po stáročia formovanú, žili sme v láske, učili nás svoju múdrosť. Stratiť vlastnú rodnú hrudu znamená stratiť svoju tvár, svoju identitu, pošliapať po pamiatke všetkých predkov, zničiť všetko to, za čo oni pre nás bojovali.

Pokiaľ stratíme identitu, stratíme seba a doslova zabijeme a zatratíme všetkých našich predkov. Kde sa len pozriem vidím kriminalitu, násilie, vydieranie, povrchnosť. Jeden druhého chce vlastniť, mamon. Kam zmizla skutočná láska, kam to všetko speje? Bez lásky sme menej ako zrnko v púšti a bez lásky k rodine a vlasti sme ako zrnko v púšti bez mena. Bez domova. A nám je domovom naše malé a o to viac milované Slovensko.

 

A na záver:

Za seba, za rodinu, za deti, za vlasť, za lásku, za hrdosť a tradície, za Slovensko…proste za nás, Slovákov a všetkých Slovanov. V hrudi nám bije Slovanské srdce a žilách koluje Slovanská krv. Buďme hrdí na zem, po ktorej kráčame, na našu rodnú hrudu, na zem našich predkov, na naše milujúce Slovanské srdce.

Láska je jediným skutočným zmyslom života. Je toľko prejavov lásky koľko je hviezd na nebi, stačí si vždy len jednu vybrať. A láska k vlasti je jedna z nich.

A jedno moje malé prianie na záver. Milujte svoju krajinu, zem našich predkov, buďme všetci hrdí a milujúci a tento dar predávajme ďalej ďalším generáciám. Veďme naše deti k láske a k múdrosti. Sme Slovania a vždy budeme Slovania a nezáleží či sú to Slováci, Česi, Rusi, Rusínci, Bulhari, Bosniaci, Čiernohorci, Gorani, Chorváti, Macedónci, Pomáci, Srbi, Slovinci, Kašubovia, Lužicki Srbi, Moravania, Poliaci, Slezania, pomoranskí Slovinci, Bielorusi, Ukrajinci.

 

Ďakujem, že ste si to prečítali až do konca.

 

Autor: Eddie W. Nicholas

20.2.2020

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 391204x
Priemerná čítanosť článkov: 3556x

Autor blogu