Založ si blog

Hirošima 6. 8. 1945 a Nagasaki 9. 8. 1945

HIROŠIMA 6.8.1945 a NAGASAKI 9.8.1945
V týchto dňoch si pripomíname 77. výročie zhodenia atómových bômb na Hirošimu a Nagasaki.
Vojská USA zhodili atómovú bombu na civilné obyvateľstvo, nie na vojenské objekty. Dodnes nevieme presný počet obetí. Prvý deň zahynulo približne 120.000 ľudí. Do 4 mesiacoch to bolo už 240.000 ľudí. A neskôr sa následky z ožiarenia, spálenia, rakoviny sa odhaduje počet obetí na 500.000 ľudí!!!!
Následky sú viditeľné a ľudia ich doteraz pociťujú. Rakovina, choroby z ožiarenia, dedičné choroby z ožiarenia, neplodnosť, zničené rodiny…atď, atď.
Nikde v médiách o tejto udalosti sa nespomína. Ktovie prečo. Totalita, diktatúra, cenzúra? Alebo všetko to v jednom? Odpoveď si dajte sami.
Ti, ktorí zhodili atómovú bombu, ti, čo vyvraždili indiánov ako pôvodných obyvateľov, budú iných moralizovať? Doteraz USA po 2.svetovej vojne napadli 10-tky krajín, zabili milióny ľudí, zničili milióny rodín, milióny ľudí ostali bez domova. A to kvôli čomu? Kvôli potrebe vlastniť, ničiť a ovládať. Agresivita a amorálnosť je blízka vojnovým zločincom. A kedy budú odsúdení za tieto vojnové zločiny?
Chceli vidieť následky atómovej bomby tak ju zhodili na mesto plné civilistov. Nie na vojenský objekt. Ale na mesto, kde dovtedy žili ľudia.
Ako spieval Karel Kryl „Na rohu ulice vrah o morálce káže.“
Ďakujem, že ste si to prečítali.
Prajem pekný deň.

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 394426x
Priemerná čítanosť článkov: 3586x

Autor blogu