Založ si blog

Štrkovecké labute v každodennom ohrození

Dnes ako väčšinu mojich dní som zamieril opäť k môjmu Štrkoveckému jazeru. Potešilo ma, že všetkých 6 je v poriadku. Aspoň zatiaľ. Čím ďalej tým sú väčšie a aj viac spasú denne trávu, ktorú potrebujú ako potravu. A čím ďalej tým je trávy menej a menej a chodia si pre ňu stále ďalej od jazera. Pred pár dňami sa takto zatúlali do parku na Drieňovej a dnes boli len pár metrov od frekventovanej Ružinovskej ul. Skoro do 22.00 hod som bol pri nich a snažil som sa ako sa dalo im zabrániť, aby išli k ceste. Bol som pri nich pokiaľ sa nevrátili do jazera. Chcel by som týmto požiadať všetkých vodičov, bicyklistov..a vlastne všetkých, ktorí sa pohybujú v tomto okolí, aby viac zbystrili pozornosť, keď budú prechádzať okolo. Ak by išla naša labutia rodinka cez cestu, skúste ich odprevadiť…prípadne zavolajte strážnika, ktorý tam je, alebo mestskú políciu, nech ich oni postrážia a keď sa napasú prevedú ich späť k jazeru. Už si naozaj veľmi vytrpeli a veľmi veľa dobrých ľudí sa o nich stará a naozaj posledné je to, aby im bolo ublížené. 

Krásne na prírode je jej vlastný život. Človek by sa mal naučiť žiť v symbióze s prírodou. My sme jej súčasťou. Keď idem niekam von, radšej si zoberiem silnejší objektív a z diaľky fotografujem. Nechcem narušiť ich životný priestor. Rovnako ako my ľudia, tak aj zvieratá ho potrebujú. A myslím si, že o dosť viac ako my. Pri pozorovaní z diaľky pocítite väčšiu blízkosť ako keď prídete fyzicky bližšie k zvieratám. Majte vždy na pamäti, že sme tu všetci spolu na jednej planéte. Pokiaľ nie, tak niekto vždy prehrá. Vedeli ste, že 90% vtáctva žije v pároch? Máme sa stále čo učiť od zvierat.

Bolo mi smutno z toho ako poniektorí ľudia pristupujú nezodpovedne k zvieratám. Ako rodičia dovolili hádzať kamene smerom k plávajúcemu vtáctvu. Nemyslím si, že toto je správny príklad výchovy dieťaťa. Ak si dieťa nebude vážiť zvieratá, potom je to už len krok k tomu, aby si nevážil iných ľudí a tým pádom ani seba.
Alebo ako kŕmili aj keď je zakázané kŕmiť. Je to fajn ako niekto pochopí, že je zima a že zvieratá majú teraz problém nájsť poživeň…Ale treba si uvedomiť, čo môžu jesť a čo nemôžu. Myslím, že v dnešnej dobe nie je problém si nájsť na internete akú stravu, v akom množstve. Ak niekto si nie je vedomý toho, čo môžu a čo nie, radšej nech nekŕmia. Žiaden chlieb, žiadne pečivo!!! To im môže len ublížiť.
Rodič by mal ísť dieťaťu vždy príkladom a pochopiť, poukázať, čo je príroda, čo je zmysel života.
Pravidlá sú na to, aby sa dodržiavali, Žiť bez pravidiel a bez zákonov vytvára len chaos.

Minulý rok sme všetci spoločne prežívali ich utrpenie a už nikto z nás nechce, aby sa to opakovalo. Verím, že spoločne im doprajeme dožiť sa dospelosti. 

 

Ďakujem a prajem krásny večer

Čo znamená byť mužom?

09.01.2023

Byť silný a zodpovedný, aby sa na neho rodina vždy mohla spoľahnúť. Muž by mal byť múrom medzi rodinou a vonkajším svetom. Byť mužom znamená vždy stáť pri rodine. Byť ochranca, aby rodina vedela, že ak sa čokoľvek stane, on tam bude. Ak by mala rodina „spadnúť“ vie sa postarať. Byť mužom znamená prevziať zodpovednosť. Nielen za seba, ale aj za ženu, deti a [...]

Som Slovák a Čechoslovák a preto:

27.10.2022

Som Slovák a Čechoslovák a preto: – budem oslavovať Sviatok všetkých svätých (Dušičky) a nie Hallowen, nezapaľujem tekvicu, ale sviečky a kahance – budem oslavovať Štedrý večer a nie Santa Klausa, Šibačku a nie vajíčkobranie… – budem sa hrdo hlásiť k našim slovanským zvykom a tradíciám a budem ich učiť aj svoje deti a ďalšie pokolenia [...]

Viete prečo dnešné vzťahy netrvajú večne?

24.09.2022

VIETE PREČO DNEŠNÉ VZŤAHY NETRVAJÚ VEČNE? 🌹Pretože honba za úspechom je pre nás dôležitejšie ako naše vlastné šťastie. Pretože venujeme viac pozornosti svojim telefónom ako partnerom. ❤️Môžeme hovoriť ako závidíme starým ľuďom držiacich sa pri prechádzke mestom, ako sa držia za ruky, keď naše srdce nevidí viac ako pred svoj vlastný nos. 🌹Rodičia nemajú [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Eddie W. Nicholas

Láska je jediným skutočným zmyslom života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 394487x
Priemerná čítanosť článkov: 3586x

Autor blogu